ABC Night: Draagkracht & Genius Voice
Het opzetten van een uitvaartbedrijf.. Niet meteen het eerste dat in je zal opkomen als je denkt aan een eigen bedrijf. Toch zullen is er ook behoefte aan dit soort bedrijven en zo is Ruben schneider succesvol geworden met Draagkracht. Hiertegenover is Genius Voice, het bedrijf dat pas 9 maanden geleden opgezet is door 3 studenten van Tilburg University, een heel jong bedrijf. Vorige week maandag 13 mei, op de een na laatste ABC Night van het collegejaar 2018/2019 kwamen ze vertellen over hun successen en falen.
Ruben Schneider, 34 jaar, woont in het centrum van Breda en is sinds 2 jaar de mede-eigenaar van het bedrijf Draagkracht. Van origine was hij bedrijfseconoom, maar hij is uiteindelijk gaan ondernemen. Er was behoefte vanuit uitvaartsorganisaties voor jongere dragers en daarom is in 2005 in Tilburg het zoeken voor dragers voor uitvaarten begonnen. Ze zijn begonnen met een man of 40 in dienst en zijn ondertussen al uitgebreid naar meer dan 700 werknemers. “We zijn ook heel amateuristisch begonnen, in de zin van dat iedereen eigen kleren moest verzorgen als drager bij een uitvaart. Later kreeg iedereen gewoon kleren van het bedrijf.” Tegenwoordig heeft Draagkracht 8 verschillende vestigingen. Het moeilijke hiervan is dat dragers in verschillende vestigingen, ook verschillende kennis en kunde moeten hebben. In Vlissingen ligt bijvoorbeeld de nadruk op het protestantse geloof en in Maastricht meer op het katholieke geloof en dus zullen de kerkmissen er verschillend uit komen te zien. Ruben Schneider vertelt: “Als ondernemer moet je het zo goed doen, dat je concurrent er niet aan kan tippen, omdat je gewoonweg de beste bent.”
“Als ondernemer moet je het zo goed doen, dat je concurrent er niet aan kan tippen, omdat je gewoonweg de beste bent”
~Ruben Schneider (Draagkracht)
Genius Voice is 9 maanden geleden opgezet door drie studenten van Tilburg University. Ze begonnen in september en werden in januari al uitgeroepen tot ‘Rabo starter van het kwartaal’. “Grootste voordeel van een bedrijf opstarten is dat je leert om met tegenslagen om te gaan”. Luuk van Hoogstraten, Dylan Mattijsen en Jason Oleana hebben een voice applicatie ontwikkeld, waarbij ze volgens hen aan het begin van de derde digitale revolutie staan. Over een paar jaar praten we niet alleen meer tegen onze telefoon maar besturen we ook onze koelkast met onze stem. Ze hebben zelfs al een applicatie in samenwerking met de Efteling mogen maken waarbij kinderen sprookjes luisteren, maar ook interactief kunnen meedoen. De kinderen kunnen namelijk zelf de verhaallijn kiezen, bediend door hun stem. Luuk van Hoogstraten vertelt dat het goed werkt om mensen te vragen om te helpen, als je wel maar de goede insteek eraan geeft. Het is belangrijk om ook aan te geven wat iemand eraan heeft om jou te mogen helpen. “Verder is het belangrijk om je idee van het opzetten van je bedrijf voor te leggen aan mensen die er weet van hebben, om te zien wat zij ervan vinden. Want je ouders en vrienden om je heen zijn altijd wel blij voor je en trots op je als je vertelt dat je een goed idee hebt.. Ze denken alleen niet verder na over de tegenslagen”, vertelt Luuk uit eigen ervaring.
“Grootste voordeel van een bedrijf opstarten is dat je leert om te gaan met tegenslagen”
~ Luuk van hoogstraten (Genius Voice)
Geschreven door: Danick Lenoir (Marketingcommissie)