Vrienden en Partners

Waarom een samenwerking interessant is:

  • De ABC heeft jonge academische ondernemers in hun netwerk, van de opstartfase naar de doorgroeifase van hun bedrijven. Juist in deze periode worden keuzes gemaakt voor de lange termijn;
  • ABC heeft diverse communicatiedragers waar u uw boodschap kunt vertegenwoordigen. Denk hierbij aan de website, de maandelijkse nieuwsbrief, de maandelijkse ABC Nights en het jaarlijks terugkerende The Road Symposium;
  • Daarnaast geeft de ABC graag presentaties over student ondernemerschap. Staat u open om te kijken hoe u studentondernemers nog beter van dienst kunt zijn, dan kan de ABC met u meekijken.

Samenwerken? 

De ABC is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit kan zijn in de vorm van sponsoring aan de ABC of in de vorm van het samen organiseren van een activiteit met betrekking tot ondernemerschap. Neem voor informatie over mogelijkheden contact op via paul@academicbusinessclub.nl.

Rabobank Tilburg en omstreken is een lokaal betrokken bank die letterlijk dichtbij is. Ze is sparringpartner bij de ontwikkelingen in de stad en draagt daar een flink steentje aan bij. Met initiatieven als de Rabo Starter van het Kwartaal en het Rabo Ondernemerscafé geeft zij een impuls aan het MKB door starters een podium te geven, en kennis en een netwerk te bieden. Op deze manier kunnen wij beiden ons netwerk te vergroten en ondernemende studenten op weg helpen bij de start van hun bedrijf. Accountmanager MKB Bekir Atman en Robin Melis-Aanen zijn het vaste aanspreekpunt voor de ABC.

www.rabobank.nl/tilburg

Any dream of an entrepreneurial future has to start somewhere. And the Tilburg Center of Entrepreneurship (TCE) is a good place to begin. It’s here that new entrepreneurs develop their business knowledge and skills. An important initiative because the business world needs people with nerve, insight and talent to create innovation.

TCE offers educational programs on both bachelor as well as master level. It aims to create not only academic insight but also practical insights, therefore some of the courses contain a webbased skills training.

www.tilburguniversity.edu/tce

Braventure is een organisatie die begeleiding biedt aan startende ondernemers op veel verschillende vlakken. Zo helpen ze je met het perfectioneren van je idee door er samen kritisch naar te kijken. Verder organiseren ze interessante netwerkavonden met inspirerende sprekers, bieden ze trainingen en zijn er mogelijkheden tot een coach en zelfs financiering. Zowel voor studenten van Tilburg University, afgestudeerden als voor promovendi en medewerkers van Tilburg University staat hun deur altijd open. Afhankelijk van de mate van innovativiteit van jouw idee is er meer of minder mogelijk.

www.braventure.nl

TiU bevordert zelfstandig ondernemerschap waarbij gebruik wordt gemaakt van kennis die binnen de universiteit aanwezig is. Het stimuleren en faciliteren van kennisintensief ondernemerschap gebeurt met specifieke onderwijs-modules, huisvesting, coaching, financiering en door activiteiten op het gebied van het ondernemerschap te coördineren en te bundelen met partners in de regio.

www.tilburguniversity.edu/ondernemerschap

De ABC vertegenwoordigd samen met UnipartnersIntegrand en AIESEC  het cluster werk en stage binnen Tilburg University. Samen bieden zij de student mogelijkheden tot ontplooiing naast hun studie. Zie voor meer informatie de websites van de afzonderlijke verenigingen.

Swapfiets is een startup bedacht door drie studenten van de TU Delft. Het concept is simpel: voor een vast bedrag per maand krijg jij een Swapfiets. Zij zorgen ervoor dat jouw Swapfiets het altijd doet. Gaat je fiets stuk? Dan kan je Swapfiets appen, bellen of mailen en zij komen langs waar en wanneer je wilt om je Swapfiets te repareren of te wisselen voor een ander exemplaar.

https://www.swapfiets.nl/

Make it in Tilburg, hét platform voor ondernemen in Tilburg. Tilburg zet haar deuren wagenwijd open voor een nieuwe aanwas daadkrachtige ondernemers. Make it in Tilburg biedt ruimte, informatie en inspiratie voor innovatieve starters, groeiers en makers. Ontdek waarom Tilburg dé pioniersstad is om te starten zonder opstartproblemen.

www.makeitintilburg.com

Splendeur! Limousines gelooft in flexibiliteit. In innovatie. Het creëren van een unieke persoonlijke belevenis. Sinds de oprichting van Splendeur! Limousines in november 2013 bedienen zij de particuliere en zakelijke sector geheel naar wens van de klant zelf met een frisse en moderne visie. Geschikt voor huwelijken, gala’s, vrijgezellenfeesten en zo veel meer. Het team van Splendeur! Limousines bestaat uit jonge en enthousiaste personen die ook u weten te enthousiasmeren met hun fanatieke en energieke houding.

https://splendeur-limousines.nl/

X